فردوس خبر: هدف از کتب مقدس و قوانین در هر شکلی ارزش گذاشتن به شأن انسان است ولاغیر؛ خشونت از ساده ترین شکل آن خشونت جسمانی و انواعی که تأثیر آن بر قربانی خیلی بیشتر از خشونت بدنی است، خشونت روانی (تحقیر، دشنام)، خشونت اقتصادی (در مضیقه ی مالی دائمی)، خشونت اجتماعی (ممانعت از برقراری روابط اجتماعی و صله ی رحم)، و متأسفانه تنها به خشونت بدنی پرداخته می شود. خشونت ساختاری و پنهان (تقسیم نابرابر اقتدار و تقسیم نابرابر شانس های زندگیست)، حتی حکومت ها را در معرض اتهام قرار می دهد اما در حوزه خانواده به هیچ گرفته می شود و موجب می شود فرد خود را فرادست و مستقل و مجاز به انجام رفتارهای خشن دیده و خشونت بی هدف جای خشونت هدفمند را گرفته و جزو شخصیت فرد می شود و می گوید: همین که هست می خواهی بخواه می خواهی نخواه و متأسفانه سیستم قضایی(خانواده) در برابر آن بسیار منفعل است ...؟!
*****
«مجمع عمومی سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را از هر نوع فیزیکی، جنسی و روحی ممنوع اعلام و بیان کرده که این موضوع باید چه در اجتماع و چه در زندگی خصوصی و شهروندی زنان مورد ملاحظه قرار گیرد».
هدف از کتب مقدس و قوانین در هر شکلی ارزش گذاشتن به شأن انسان است ولاغیر؛ خشونت از ساده ترین شکل آن خشونت جسمانی و انواعی که تأثیر آن بر قربانی خیلی بیشتر از خشونت بدنی است، خشونت روانی (تحقیر، دشنام)، خشونت اقتصادی (در مضیقه ی مالی دائمی)، خشونت اجتماعی (ممانعت از برقراری روابط اجتماعی و صله ی رحم)، و متأسفانه تنها به خشونت بدنی پرداخته می شود. خشونت ساختاری و پنهان (تقسیم نابرابر اقتدار و تقسیم نابرابر شانس های زندگیست)، حتی حکومت ها را در معرض اتهام قرار می دهد اما در حوزه خانواده به هیچ گرفته می شود و موجب می شود فرد خود را فرادست و مستقل و مجاز به انجام رفتارهای خشن دیده و خشونت بی هدف جای خشونت هدفمند را گرفته و جزو شخصیت فرد می شود و می گوید: همین که هست می خواهی بخواه می خواهی نخواه و متأسفانه سیستم قضایی(خانواده) در برابر آن بسیار منفعل است ...؟!
در نظام قبایلی این ویژگی نوعی ارزش تلقی می شود و شاهدان چون در همین شرایط اسف بار و مستبدانه پرورش یافته اند اینگونه رفتار را اساسأ بد نمی دانند و بخشی از شخصیت محتوم زن بشمار می آید.
اسلام اساس است نه احساس های قبایلی، در ابراز شهادت یکی از روش ها و عملکردهای عادلانه و زیبایی های قضاوت های مولای متقیان، جناب امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) تحقیق و پرسش و استنطاق از شاهدان پیرامون موضوع رسیدگی است و تنها به شهادت و قسم شاهدان بسنده نمی کنند، بلکه با طرح سؤالات غیر منتظره از شاهدان و مشاهده ی تناقض حقیقت را کشف می کنند.
با این وجود اگر فرد یا افرادی و یا وکیل دعاوی در چنین موضوعاتی نتواند از خود دفاع کند، آیا می توان از کشف حقیقت سر باز زد ...؟!
حال اما این خیلی مهم است که؛ قانون؛ قانون است و اطاعت از آن و قوانین و مقررات برای همه ی افراد یک جامعه مهم و مورد احترام است.
علی ایحال با وجود رهنمودهای مقام معظم رهبری که روشنگر راه است، همه افراد باید خود را ملزم به رعایت قانون بدانند و از آن عدول نکنند چرا که قانون عطف ماسبق نمی شود.
در واقع چنین به نظر می رسد ما در برخی موارد تفسیر درستی از قانون نداریم و یا در واقع نمی خواهیم تفسیر درستی از قانون داشته باشیم.
قانون قطعأ می تواند بخشنامه را لغو کند اما در واقع نمی شود و نباید بخشنامه قانون را لغو کند، به نظر می رسد با برخی دستورات و بخشنامه ها و نظرات شخصی و سلیقه ای در قانون و قضا، ساختار اصلی قوانین و مقررات تغییر می کند و در چنین مواردی متأسفانه قانون به درستی اجرا نشود و نادیده گرفته می شود و در سیر مراحل قانونی این مهم ترین بحث اجتماعی و فرهنگی بدرستی اجرا نمی شود.
مهمتر اینکه قوانین عادلانه ی الهی را نمی شود و نباید یا افکار و نظرات شخصی و سلیقه ای نادیده گرفت و مفهوم و مفاد آن را عوض کرد و فراقانونی کار کرد و یا قانون را به گونه ای تفسیر کرد که بشود از قبل آن به برخی موارد و مسایل وارد شد و آن را بدست آورد که در چنین مواردی چه بسا مشکلات و معضلات و مصائب و گرفتاری ها و نگرانی های مردمی در جامعه شدت می گیرد و باید منتظر بروز ناهنجاری های ا جتماعی بود که خواسته یا ناخواسته بر جامعه تحمیل می شود.
آری متأسفانه در چنین موارد و مباحثی بروز خیلی از فشارهای روحی و روانی در جامعه را شاهد خواهیم بود و تأمین اجتماعی، سلامت فکری، آرامش روحی و روانی و اجتماعی مردم جامعه به مخاطره می افتد و عدم امنیت دینی، اجتماعی، اخلاقی و روانی جامعه را بدنبال خواهد داشت.
به امید سلامت بیش از پیش مردم در جامعه اسلامی.
==============
"این تحلیل خبری و یادداشت خبرنگار ادامه دارد"